Jubilarissen 2019

Tijdens de algemene jaarvergadering 2019 werden diverse leden van de operettevereniging Pro Burletta in het zonnetje gezet.

Nel Bolhuis en Henk Raspe, behorende tot de medeoprichters en nog immer actief binnen de vereniging, en dus 60 jaar lid. Beiden werden in de bloemetjes gezet en kregen een prachtig bronzen beeldje cadeau vergezeld gaande van mooie woorden door de voorzitter.

Verder waren er nog 2 jubilarissen, nl. Jannie Nieboer en Jan Bos, beiden 25 jaar. Ook zij kregen bloemen en de gebruikelijke speld.

Jan van der Wal werd voor zijn vele werkzaamheden op allerlei gebied benoemd tot lid van Verdienste.

Reis door 60 jaar Pro Burletta

Zaterdag 2 november 2019 – 20.00 uur
Zondag 3 november 2019 – 14.30 uur.

Zestig jaar operettevereniging “Pro Burletta”.

Gekozen is om een jubileumuitvoering in concertvorm voor het voetlicht te brengen waarop wij u zullen laten genieten van vele bekende en onbekende melodieën. Een keuze uit de verschillende operettes en musicals van de afgelopen 60 jaar.
Wij nemen u graag mee op reis door 60 jaar Pro Burletta.

Een 4-tal solisten verlenen hun medewerking aan dit concert: Corin Tholen, Gineke Damsma, Jan Hofman en Hans Kranenburg.

Het geheel onder leiding van dirigent Martijn Jager en regisseuse Gonda Jonker.

U komt toch ook!

€ 20.00 incl. garderobe en pauzedrankje

Kaartverkoop via 0598-394328

Anatevka

Na het succes in 2016 met Der Zigeunerbaron is gekozen voor weer een co-productie van Operettevereniging Pro Burletta en Muziektheater De Kanaalstreek.

Momenteel wordt er druk gerepeteerd om de musical ANATEVKA van Jerry Bock voor het voetlicht te brengen. Een prachtige musical, gepland voor 10 en 11 februari 2018 in het Kielzog te Hoogezand en op 3 maart 2018 in Geert Teis te Stadskanaal.

Het verhaal speelt zich af in 1905. Tevje is een joodse melkboer in Anatevka, een klein Russisch dorpje. Hij wil, zoals alle anderen joden in het dorp, vasthouden aan de traditie, want dat geeft zekerheid. Voor Tevje is het Goede Boek (de bijbel) een rots in de branding. Er komen echter nieuwe tijden. De joden worden in het tsaristisch Rusland veelvuldig door de autoriteiten geintimideerd. In deze turbulente tijd moet Tevje langzamerhand zien dat ook zijn dochters een eigen weg gaan en dat er uiteindelijk in Anatevka voor de joden geen plaats meer is.

Muzikale leiding in het Kielzog : Martijn Jager en in Geert Teis: Robert Gangelhof en Aleq Tryfanenkau. De regie is in handen van Hans Elbersen.