Receptie en Jan Akkerman erelid!

huldiging-jan-a

Bijna 150 bezoekers waren aanwezig op de receptie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan. Iedereen werd ontvangen door dames en heren in feestelijke kledij en gefotografeerd onder het baldakijn.  Een klein draaiorgeltje maakte de feestelijke ontvangst compleet.

Tijdens spraken onze ereleden het bestuur toe. Henk Raspe belichtte het wel en wee van het verleden van de vereniging en Nel Bolhuis deed een oproep aan het bestuur om de komende tijd het repertoire te vernieuwen en op zoek te gaan naar activiteiten waardoor meer jongeren aangesproken worden.

Daarna werden beide ereleden verrast met de traditionele gouden spelden van Boog Noord en kregen beiden een unieke bronzen muzieksleutel, vervaardigd en beschikbaar gesteld door één van de grote sponsoren van de operettevereniging, gieterij Borcherts.

Als klap op de vuurpijl, en voor betrokkene volkomen onverwacht werd de voorzitter, Jan Akkerman, op voorspraak van de gezamenlijke leden, voor zijn onaflatende inzet voor Pro Burletta geëerd met het erelidmaatschap van de vereniging. Een eer die voordien slechts drie mensen te beurt was gevallen.

De bijbehorende speld, ook gemaakt in de werkplaats van gieterij Borcherts, werd vervolgens door mevrouw Dekens opgespeld en de heer Dekens overhandigde Jan, na een korte speech, hem de bijpassende oorkonde.

Na de receptie konden de leden, zo’n zeventig in getal, zich tegoed doen aan een overheerlijk stamppotbuffet, om zich daarna in het feestgewoel te storten.