Pianiste Pro Burletta wint prijs

Pianiste Ekaterine Vakhvakhishvili is de winnaar van de VNO-NCW Noord Talent Award 2011. De 26-jarige Vakhvakhishvili, afkomstig uit Georgië, ontvangt deze prijs vrijdagavond tijdens het jaarlijkse Ondernemersgala in Martiniplaza uit handen van Bert van der Haar, voorzitter VNO-NCW Noord.
Vakhvakhishvili was het afgelopen jaar eerstejaars pianostudent van de Klassieke Muziekafdeling van het Prins Claus Conservatorium. Zij ontving naast een trofee en een oorkonde een studiebeurs ter waarde van €2.500.
Volgens het Prins Claus Conservatorium is Vakhvakhishvili buitengewoon getalenteerd. Paul Komen, Hoofd piano-afdeling klassiek: “Haar talent uit zich in een briljante beheersing van haar instrument en een muzikale diepgang die uitzonderlijk is. Haar temperament zorgt voor meeslepende uitvoeringen. Daarnaast is Ekaterine zeer gemotiveerd om het beste uit zich zelf te halen, wat er toe geleid heeft dat zij het afgelopen jaar een grote vooruitgang geboekt heeft.” Voor het komende studiejaar is zij dan ook toegelaten tot de Masteropleiding van het Prins Claus Conservatorium.
VNO-NCW Noord reikt jaarlijks de Talent Award uit aan een jong talent uit Noord-Nederland dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans. Het koesteren van cultureel talent is volgens VNO-NCW Noord essentieel voor een gezonde en bloeiende regio. Met de award en de studiebeurs willen wij hieraan een steentje bijdragen en de horizon van een groot talent verbreden.