Anatevka

Na het succes in 2016 met Der Zigeunerbaron is gekozen voor weer een co-productie van Operettevereniging Pro Burletta en Muziektheater De Kanaalstreek.

Momenteel wordt er druk gerepeteerd om de musical ANATEVKA van Jerry Bock voor het voetlicht te brengen. Een prachtige musical, gepland voor 10 en 11 februari 2018 in het Kielzog te Hoogezand en op 3 maart 2018 in Geert Teis te Stadskanaal.

Het verhaal speelt zich af in 1905. Tevje is een joodse melkboer in Anatevka, een klein Russisch dorpje. Hij wil, zoals alle anderen joden in het dorp, vasthouden aan de traditie, want dat geeft zekerheid. Voor Tevje is het Goede Boek (de bijbel) een rots in de branding. Er komen echter nieuwe tijden. De joden worden in het tsaristisch Rusland veelvuldig door de autoriteiten geintimideerd. In deze turbulente tijd moet Tevje langzamerhand zien dat ook zijn dochters een eigen weg gaan en dat er uiteindelijk in Anatevka voor de joden geen plaats meer is.

Muzikale leiding in het Kielzog : Martijn Jager en in Geert Teis: Robert Gangelhof en Aleq Tryfanenkau. De regie is in handen van Hans Elbersen.